Nieuws

​​​​​​​CORONA MAATREGELEN
​​​​​​​Sinds 4 mei is het opnieuw toegelaten om niet-dringende raadplegingen te doen. 
Wij nemen volgende maatregelen in acht om alles veilig te laten verlopen:

  • Voorlopig kunnen enkel patiënten zonder covid-19-symptomen naar de praktijk komen. Patiënten met covid-symptomen nemen telefonisch contact op en dan wordt geëvalueerd hoe ze verder kunnen geholpen worden.​​​​​​​
  • Je kan enkel op afspraak komen, er is GEEN vrije raadpleging.
  • We beperken de patiëntenstroom zodat je niet samen in de wachtzaal zit.
  • We vragen je om een mondmasker te dragen.
  • Ontsmet je handen bij het toekomen. Er is alcoholgel beschikbaar.
  • Na een consult, wordt het kabinet en materialen ontsmet.

Kom op tijd op je afspraak, niet te vroeg en niet te laat. Zo kunnen we iedereen op een veilige manier verder helpen.


Een afspraak maken

Ben je ingeschreven in het Wijkgezondheidscentrum van Heist? Maak dan een afspraak met je huisarts via 015 343 346. 

Online een afspraak maken? Als je klikt op de foto's of namen hieronder, opent de agenda van die arts en kan je zelf je afspraak inplannen.
Je kan ook hier klikken om de agenda's van alle artsen tegelijk te openen, zodat je een overzicht hebt.

Geen afspraak meer vrij?
Het onthaal is elke werkdag tussen 8.15 tot 19 uur bereikbaar via 015 343 346. Zij kunnen voor jou nog een afspraak maken. 
Je bent ook welkom op de vrije raadpleging tussen 10 en 11 uur tijdens werkdagen.

Enkele tips:
​​​​​​​Een huisbezoek vraag je best aan voor 11 uur.
Kan je omwille van ziekte niet naar school of naar je werk? Kom dan de eerste dag van je ziekte op consultatie met de vraag naar een afwezigheidsattest.
Voor een consultatie bij verpleging of maatschappelijk werk of psycholoog kan je enkel een afspraak maken na doorverwijzing van één van onze huisartsen.
Contacteer de huisarts van wacht of de wachtdienst voor dringende medische problemen buiten de openingsuren.

Kom op tijd op je afspraak. Kan je je afspraak niet nakomen of geraak je niet op tijd in het wijkgezondheidscentrum? Telefoneer dan even. Zo krijgen andere patiënten de kans om ons te bezoeken.

Nog niet ingeschreven? Lees hier hoe je patiënt kan worden in wijkgezondheidscentrum Heist.​​​​​​​

Contact nemen


Wijkgezondheidscentrum Heist
Cederstraat 20 B
2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 343 346

E-mail heist@wgckempen.be

Vind ons op de kaart van Google Maps.

image-353117-Gebouw_WGC_Herentals_magnolias-c9f0f.w640.JPG
Openingsuren
Het onthaal van wijkgezondheidscentrum Heist is elke werkdag bereikbaar van 8.15 tot 19 uur op het nummer 015 343 346.
De consultaties starten om 9 uur en eindigen om 19 uur.
Elke werkdag is er een vrije raadpleging bij de huisartsen tussen 10 en 11 uur. Hiervoor moet je geen afspraak maken.
Op andere momenten dien je steeds een afspraak te maken. Je kan zelf een afspraak maken online, telefonisch of rechtstreeks bij het onthaal. 

Wens je de huisarts te spreken?
Heb je een vraag of wil je de uitslag van een onderzoek bespreken? Je kan steeds met één van onze huisartsen spreken tijdens het belmoment. Dit om de huisartsen en andere patiënten niet te storen tijdens de consultaties.

image-374322-Afbeelding1-6512b.png
Heb je een suggestie?
Heb je een idee om de werking van het wijkgezondheidscentrum te verbeteren? Laat het ons weten via het onthaal. Zij geven jouw suggesties door aan de coördinator.

Wil je iets melden of heb je een klacht?
Dan willen je vragen om dit met de zorgverlener te bespreken. Hij of zij kan jouw melding of klacht  beluisteren: misschien gaat het over een misverstand dat opgelost of rechtgezet kan worden.
Een gesprek met inzet van alle partijen brengt vaak verheldering. Er kan samen bekeken worden wat haalbaar en wenselijk is.

Klachtenprocedure
Je kan je klacht ook op een klachtenformulier noteren. Je kan dit formulier verkrijgen aan het onthaal. Geef het ingevulde formulier aan een onthaalmedewerker die jouw klacht aan de coördinator bezorgt.
Het wijkgezondheidscentrum verbindt zich ertoe om zo snel mogelijk een gepaste oplossing voor jouw klacht te zoeken.​​​​​​​

Inschrijven

Woon je in Heist-op-den-Berg, Beerzel of klein Hulshout? Dan ben je welkom om je in te schrijven als patiënt in wijkgezondheidscentrum Heist.
Hoe kan ik inschrijven?
Je kan je inschrijven aan het onthaal van het wijkgezondheidscentrum.  Je kan gewoon langskomen tijdens onze openingsuren van 8.00 tot 19.00 uur.  Als je vooraf een telefonische afspraak maakt, dan ben je er zeker van dat een onthaalmedewerker tijd heeft om jou meteen in te schrijven.
Bij je inschrijving krijg je eerst meer uitleg over het wijkgezondheidscentrum. Je ondertekent een contract en gaat er mee akkoord om voor alle zorgen van huisarts en verpleging het wijkgezondheidscentrum te consulteren.
Wie kan zich inschrijven?
Iedereen uit Heist-op-den-Berg, Beerzel of klein Hulshout kan zich in het wijkgezondheidscentrum inschrijven. Bovendien moet je aangesloten zijn bij een mutualiteit.
Wat moet ik meebrengen bij de inschrijving?
Je identiteitskaart (eID).
Voor minderjarige kinderen breng je de KIDS-ID of een klevertje van het ziekenfonds mee.
Wat moet ik betalen?
De inschrijving is gratis.
Na inschrijving betaal je niets voor raadplegingen bij of huisbezoeken door volgende zorgverleners van wijkgezondheidscentrum Heist: huisarts - verpleegkundige - maatschappelijk werker.
Je betaalt wel voor:
  • medicatie en verzorgingsmateriaal
  • laboratoriumanalyses (zoals bloed, urine, stoelgang)
  • raadplegingen bij een specialist of andere zorgverleners, zoals tandarts buiten het wijkgezondheidscentrum
Opgelet! Als je tijdens de openingsuren van het wijkgezondheidscentrum een andere huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut raadpleegt, dan ontvang je geen terugbetaling van de mutualiteit.
Waarom moet ik me inschrijven?
Als wijkgezondheidscentrum werken we met het forfaitair betalingssysteem. Hierbij is het nodig om je in te schrijven voordat je bij ons op consultatie kan komen.
Klik hier om meer te lezen over het forfaitaire betalingssysteem, op de website van de Vereniging van Wijkgezondheidscentra.
Bij inschrijving teken je een overeenkomst. Hiermee ga je akkoord om voor alle zorgen van een huisarts en verpleegkundige op consultatie te komen in wijkgezondheidscentrum Heist of een huisbezoek aan te vragen door één van onze zorgverleners. Je betaalt dan geen persoonlijke bijdrage voor deze zorgen.
Kan ik mij uitschrijven als ik dat wil?
Dat kan. Je bent volledig vrij om de inschrijving te beëindigen.
Als je verhuist of niet langer ingeschreven wil blijven in ons centrum, kan je je uitschrijven. Kom langs op het onthaal om je uitschrijving te ondertekenen of verstuur zelf een aangetekende brief.
De eerste drie maanden van je inschrijving kan je niet uitschrijven.
Door de administratieve verwerking door het ziekenfonds ben je pas uitgeschreven na 1 tot 2 maanden. Tot die datum kom je nog naar het wijkgezondheidscentrum. Daarna kan je zoals voorheen elke huisarts of verpleegkundige raadplegen.
Wat als ik verhuis?
Verhuis je naar binnen ons werkingsgebied? Geef dan je nieuwe adres door aan het onthaal.
Verhuis je naar een andere stad of gemeente? Geef dat door aan het onthaal, zodat zij je kunnen uitschrijven.
Andere vragen over inschrijven
Moet ik me voor de huisarts en verpleging samen inschrijven?
Inderdaad, het moet voor beiden samen.
Als ik me inschrijf, worden mijn kinderen dan mee ingeschreven?
Nee. Elk gezinslid moet apart ingeschreven worden. Voor minderjarigen jonger dan 14 jaar is de toestemming en een handtekening van de ouders (voogd) nodig.
Hoe worden kinderen van gescheiden ouders ingeschreven?
We kunnen kinderen van gescheiden ouders samen met jou inschrijven als ze ten laste van jou zijn.
Als ik ingeschreven ben in het wijkgezondheidscentrum, kan er dan nog een verpleger van een thuisverpleegdienst bij mij thuis komen?
Als je je inschrijft in het wijkgezondheidscentrum, dan kies je ervoor om enkel een beroep te doen op de verpleging van het wijkgezondheidscentrum. Als dat nodig is, komen onze verpleegkundigen je thuis verzorgen.
Kan ik gratis medicatie krijgen?
Dat kan niet. Je betaalt zelf je medicijnen. Voor medisch materiaal zoals bijvoorbeeld een zwangerschapstest vragen we een kleine bijdrage.

Praktische info

Wachtdienst voor huisartsen: 0900 20002.

Is wijkgezondheidscentrum Heist gesloten?
Dan kan je voor dringende medische problemen terecht bij de huisarts van wacht op nummer 0900 20002.

Tijdens het weekend en op feestdagen
kan je hetzelfde nummer bellen of zelf  naar de huisartsenwachtpost gaan: Mechelsesteenweg 70 te Heist-op-den-Berg (aan Somedi).
Klik hier voor de website van de huisartsenwachtpost Heist-op-den-Berg. 

Betaling
Ben je ingeschreven in wijkgezondheidscentrum Heist? De arts van wacht zorgt ervoor dat de rekening van de rekening van de consultatie naar het wijkgezondheidscentrum gestuurd wordt.
Betaal je bij de arts van wacht zelf ter plaatse de consultatie, breng dan je getuigschrift (het briefje voor het ziekenfonds) binnen bij het wijkgezondheidscentrum. Wij betalen je dan het basisbedrag terug volgens de tarieven van het ziekenfonds.
Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je mogelijk enkel het remgeld bij de huisarts van wacht. Dit wordt niet terugbetaald.

Verpleegkundige zorgen tijdens het weekend
Tijdens het weekend of op een feestdag kan je voor verpleegkundige zorgen bellen naar 015 24 44 25.

​​​​​​​Apotheker buiten de openingsuren
Heb je dringend medicatie nodig buiten de openingsuren van de apotheek? Dan vind je de apotheker van wacht door te bellen naar het nummer 0903 99 000.

Veelgestelde vragen:

Krijg ik altijd dezelfde huisarts?
In het wijkgezondheidscentrum werken verschillende huisartsen. Zij werken met één medisch dossier en zijn allen op de hoogte van je gezondheidstoestand. Als je een afspraak maakt, kies je zelf bij welke huisarts. Voor dringende consultaties de dag zelf kan je terecht bij de arts die op dat moment aanwezig is.

Kan ik voorschriften voor medicatie aanvragen?
Voorschriften voor medicatie schrijven we enkel voor als u op raadpleging komt.

(Spring terug naar bovenaan de pagina.)

Ons team

In wijkgezondheidscentrum Heist kan je niet alleen terecht als je ziek bent. We hebben ook een gezondheidswerking. Ons zorgteam begeleidt en adviseert je op het vlak van lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gezondheid. We maken deel uit van een netwerk van wijkgezondheidscentra in heel België die allemaal dezelfde visie op gezondheidszorg delen.

We willen jou helpen om je goed te voelen. Ons zorgteam bestaat uit huisartsen, een verpleegkundige en een maatschappelijk werker. Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook een eerstelijnspsycholoog ons team zal verstreken. Een team van vrijwilligers verzorgt het onthaal.

Bij de verdere uitgroei van het centrum kan het zorgaanbod uitgebreid worden, rekening houdend met wat de patiënten nodig hebben.

Huisartsen
​​​​​​​Het eerste aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon van onze patiënten. Onze huisartsen werken nauw samen met de andere zorgverleners. Als dat nodig is, verwijzen ze patiënten door naar andere (gespecialiseerde) hulpverleners.

Afspraak met Dr. Hilde Reynders
image-352808-Dr-Jos-De-Smedt-c9f0f.jpg

Dr. Jolien Vanopdenbosch
Dr. Jos De Smedt

Verpleegkundigen
​​​​​​​Een verpleegkundige werkt nauw samen met de huisarts en de rest van het zorgteam. Bij onze verpleegkundige kan je terecht voor een bloedafname, wondzorg of verband, een inspuiting of een vaccinatie, opvolging van diabetes of een EKG-afname. Als dat nodig is, komen we ook aan huis, bijvoorbeeld voor hulp bij het wassen, om insuline toe te dienen of voor specifieke zorgen na een ontslag uit het ziekenhuis.

Belangrijk om weten
Bij onze verpleegkundige kan je terecht na een doorverwijzing door onze huisartsen of een specialist.
Heb je na een ziekenhuisbezoek- of opname verpleegkundige zorgen nodig? Neem altijd eerst contact op met ons.

Om de continuïteit van de zorg te garanderen, werken we in het weekend samen met een andere verpleegdienst.

image-396675-sarah-d3d94.jpg?1591605114185
Verpleegkundige
Sarah Vervoort

Maatschappelijk werker
Heb jij problemen op vlak van tewerkstelling, administratie, financiën, verblijfsstatuut, huisvesting en relaties? Onze maatschappelijk werker geeft jou een eerste of korte begeleiding totdat je de juiste hulp gevonden hebt.

In de regio zijn er veel diensten die meewerken aan een sociaal beleid. Onze maatschappelijk werker wijst jou de weg naar de juiste dienst die je verder kan helpen.

​​​​​​​

Goed om weten
​​​​​​​Je kan bij onze maatschappelijk werker terecht na een verwijzing door één van onze zorgverleners.

image-353157-Tinne_Persoons-45c48.png
Maatschappelijk werker Tinne Persoons

Onthaalvrijwilligers
​​​​​​​De onthaalvrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen die contact opnemen met ons centrum of het centrum bezoeken. Zij informeren je over onze werkwijze en schrijven nieuwe patiënten in. Ze plannen de afspraken in de agenda van de zorgverleners.

Algemene coördinatie
​​​​​​​Onze coördinator Kris Van Houdt zorgt ervoor dat de werking van het centrum vlot verloopt. Patiënten die een klacht of suggestie willen formuleren kunnen bij de coördinator terecht.   

Word jij onze nieuwe collega? Wil je je engageren als vrijwilliger? Bekijk onze vacatures.

​​​​​​​​​​​​​​(Spring terug naar bovenaan de pagina.)


image-353162-Katrin_Van_Rillaer-aab32.jpg
Coördinator Kris Van Houdt

Onze werking

Ons wijkgezondheidscentrum werkt op basis van het ‘forfaitair betalingssysteem’. Het ziekenfonds betaalt maandelijks een vast bedrag per patiënt aan het wijkgezondheidscentrum. Zo hoef je als patiënt niet te betalen voor de consultaties en huisbezoeken.
Via dit financieringssysteem willen we onze schouders zetten onder een kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Je vindt hier meer informatie over dat systeem en wat het inhoudt.
Blijf je met vragen zitten, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder!

Projecten
Wijkgezondheidscentrum Heist wil mensen ondersteunen in de zorg voor hun eigen gezondheid. Dat doen we samen met andere organisaties en met lokale besturen.

Onze visie
Het zorgteam van wijkgezondheidscentrum Heist draagt zorg voor je lichamelijke, sociale en psychische gezondheid. Om optimaal zorg te kunnen dragen voor je gezondheid, werken de zorgverleners nauw met elkaar samen. Ontdek onze visie.

Ons verhaal
Wijkgezondheidscentrum Heist is een deel van VZW Wijkgezondheidscentra Kempen. Lees hier ons verhaal.

Wat is een wijkgezondheidscentrum
Een wijkgezondheidscentrum is een multidisciplinaire groepspraktijk waar huisartsen, verpleegkundigen, maar ook andere zorgverleners zoals maatschappelijk werk(st)ers, diëtist(e), kinesitherapeut(e)…. onder één dak werken.
Alle zorgverleners werken met elkaar samen om integrale zorg te verwezenlijken. Hierbij is er aandacht voor lichamelijke, psychische en sociale gezondheidsaspecten.
Meer info kan je hier vinden en op de website van Vereniging van Wijkgezondheidscentra.

(Spring terug naar bovenaan de pagina.)

Nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief willen we jullie graag informeren over relevante gezondheidsactiviteiten en -campagnes en over het reilen en zeilen in het wijkgezondheidscentrum van Heist-op-den-Berg.

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Foto's: Cursus gezonde voeding 2019 - kookles en winkeloefening.